Posten på Kökar informerar

Fr.o.m. den 12 juni börjar Mari-Louise Aalto sitt nya jobb som postutdelare på Kökar, samma dag börjar Margareta Jansson sitt nya jobb som kontorsföreståndare, en tjänst som hon delar med Ulla Finneman.

Öppettiderna förblir oförändrade: Måndag – fredag 10.00-12.00 och 13.00-16.30. Den lilla ändring som blir är att alla postlådor för avgående post töms i samband med utdelningen av post, vilket betyder att den posten skickas vidare nästa dag. Undantaget är lådan vid postkontoret som töms kl. 13.00 och skickas vidare samma dag.

Vårt telefonnummer är 636773. Om vi inte är på plats så vidarekopplas samtalet till postens växel.

Vi fungerar som ombud för Ålandsbanken och vi är serviceställe för Nya Apoteket.

Välkomna till Åland Post på Kökar


Fysioterapeut Birgitta Lundin har, som tidigare år, mottagning tisdagar och torsdagar under sommaren 2017, med start torsdagen den 6 juli. Gärna remiss från läkare för sedvanlig fysioterapi och/eller medicinsk akupunktur. FPA-ansluten.

Tidsbokning via Hälsovårdsmottagningen tel 55726 eller Birgitta tel 0400-16 30 68 eller sänd ett sms med bokningsförfrågan till samma tel nummer.


I år kommer ingen gemensam stor talko att ordnas på vandringsleden på Kalen. Istället har medlemmarna i biblioteks och kulturnämnden beslutat att ta ansvar för olika sträckor på vandringsleden. Vem som helst är naturligtvis välkommen att hänga med på de olika sträckorna och hjälpa till, det är mer än välkommet!

Ta kontakt med Kerstin Gäddnäs på tel: 0400 79 4305 eller biblioteket på tel: 55723, så berättar vi mera vilka sträckor det gäller och vem som är ansvarig. /Biblioteks och kulturnämnden 


 Skatter, avgifter och snöplogning 2017

Kommunfullmäktige beslöt vid sitt möte 9.11.2016 att inkomstskattesatsen för år 2017 hålls oförändrad jämfört med 2016. Även fastighetsskattesatserna hålls oförändrade, och likaså de allra flesta taxorna och avgifterna.

Det som berör en del av befolkningen är att fullmäktige även beslöt att kommunen inte längre snöplogar privata infarter, vilket betyder att de som tidigare beställt plogning av kommunen nu behöver anlita någon plogare privat. Det kan vara samma plogare som kommunen använder eller någon annan.


Ny utställning!

Utställningen “Glimtar på Kökar” är ett urval av 30 st. fotografier tagna under 2016. Fotografierna visar det vackra och intressanta i Kökars natur och omgivningar under alla årstider, i små och unika detaljer. Fotografierna är i A4-storlek. Utställningen öppnas tisdag den 4 juli och är öppen under bibliotekets öppettider till början av augusti. Fotografierna är tagna av Kaj Johansson och Eivor Wallinvirta, sommarboende på Kökar.


 Bo på Kökar! Information från Kökar inflyttningsteam KIT.


baldersbraochgraes_henriksson

Företagsam Skärgård söker fotografier från alla skärgårdskommuner för framtida olika reklamaktiviteter, som broschyrer, powerpoint m.m. Har du några fina foton som du gärna delar med dig, så var snäll och maila dem till maddekokar(at)gmail.com (kom ihåg att skriva om du vill att ditt namn ska komma fram i reklamen) TACK på förhand!


Församlingen har beslutat att eftersatta gravar ska markeras. Dessa kommer att vara märkta under ett års tid, så att gravägare eller skötare hinner kontakta församlingen om huruvida graven skall behållas eller överlåtas till församlingen.


Kökarfoton

hittar du på Kökars egen sida på Flickr, samt i facebook-gruppen "Foton från Kökar".


Visste du?

Du hittar många e-blanketter på Suomi.fi, sökord "Kökar". Här finns bl.a. ansökan om barndagvård, ansökan om fyrverkeripjäser och tillstånd för täktverksamhet.

Senaste nytt från kommunkansliet

Kommunkansliet har semesterstängt 12-25 juni

Vid brådskande ärenden, ring: Socialsekreteraren, tel. 0404879400 eller Kommunledningen, tel. 0401613589

pa_sned_grote


Vattenmätaravläsning

Läs av din vattenmätare inom juni månad och meddela kommunkansliet.

Jag vill även att hyresgästerna i Horsklint och Klockarhägnan i Finnö läser av sina mätare och meddelar mig. Abonnenter med användnning endast sommartid läser av sina mätare när de stänger av vattnet för vintern. Ring eller maila till mig, tel. 018 55829, kokar.kommun(at)kokar.ax

Hälsningar från Gunilla


Sista inlämningsdag för Kökarinfo är måndagen den 3 juli. 

Lämna bidragen till infot i kommunens brevlåda eller via e-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Var snäll och respektera inlämningsdatum,  annars riskerar annonsen att inte komma med i infot.

När du lämnar annonser till infot så skicka helst i wordformat, då det går lättare att passa in med övrigt material. Skicka gärna in ditt bidrag via e-post:kokar.info(at)kokar.ax.  


 Här hittar du Kökars telefon- och epostlista (feb 2017).


Lediga tjänster

Sommarvikarie - Sommarjobb

Kökar kommun anställer 1-2 personer under sommaren som tillfällig fastighetsskötare.

En tjej eller kille som har fyllt 18 år med en lämplig teknisk utbildning och erfarenhet av tekniska lösningar. Kännedom om kommunalteknik är till fördel. Arbetet består av minst 4 veckors arbete, antal timmar per dag/vecka enligt överenskommelse.

En tjej eller kille som fyllt 16 år för att klippa gräs och bistå fastighetsskötaren med diverse uppgifter. Timlön erläggs.

Ansökningar jämte bilagor skall vara byggnadstekniska nämnden i Kökar tillhanda senast den 14 juni 2017 under adressen Kommunkansliet, 22730 KÖKAR